Αγιοσ Χριστοφοροσ Προστατησ Οδηγων - Η Σκέπη του Παππού - Αγίου Θεράποντα : ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Ο ... : Η παράδοση λέει πως έζησε και μαρτύρησε στα χρόνια του ρωμαίου αυτοκράτορα δεκίου κατά την παράδοση του ελληνικού λαού ο άγιος χριστοφόρος θεωρείται προστάτης των χωραφιών και των.

Αγιοσ Χριστοφοροσ Προστατησ Οδηγων - Η Σκέπη του Παππού - Αγίου Θεράποντα : ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Ο ... : Η παράδοση λέει πως έζησε και μαρτύρησε στα χρόνια του ρωμαίου αυτοκράτορα δεκίου κατά την παράδοση του ελληνικού λαού ο άγιος χριστοφόρος θεωρείται προστάτης των χωραφιών και των.. Από το περιστατικό αυτό, που μετέφερε τον χριστό, είναι και ο προστάτης. Ο άγιος χριστόφορος λεγόταν κυνοπρόσωπος κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, όπως γράφει ο άγιος για το λόγο αυτό, ο άγιος χριστόφορος ζωφραφίζεται περνώντας το ποτάμι, στηριζόμενος στο ξύλο και με το από το περιστατικό αυτό, που μετέφερε τον χριστό, είναι και ο προστάτης των μεταφορών. Όταν το αντιλήφθηκε, βαπτίσθηκε χριστιανός. Γιατι ονομαστηκε ετσι και γιατι θεωρειται προστατησ των οδηγων Εξ αφορμής ίσως της παραδόσεως αυτής θεωρείται προστάτης των οδηγών.

Ένας από αυτούς υπήρξε ο άγιος χριστόφορος, ο οποίος αξιώθηκε της τιμής του μεγαλομάρτυρα. Εξ' αφορμής, ίσως, του γεγονότος αυτού θεωρείται προστάτης των οδηγών. Ανήμερα του αγίου χριστόφορου, προστάτη των οδηγών, ο εφημέριος ο άγιος χριστόφορος. Στην ορθόδοξη αγιογραφία ο άγιος εικονίζεται να μεταφέρη στον ώμο του τον χριστό και γι' αυτό, σύμφωνα με μια παράδοση, ονομάστηκε και χριστοφόρος. Ο άγιος μεγαλομάρτυς χριστόφορος καταγόταν από ημιβάρβαρη φυλή και ονομαζόταν ρεμπρόβος, που σημαίνει αδόκιμος, αποδοκιμασμένος εξ' αφορμής ίσως του γεγονότος αυτού θεωρείται προστάτης των οδηγών και στο μικρόν ευχολόγιον και συγκεκριμένα στην ακολουθία «επί.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΔΗΓΩΝ-ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΕΛΤΑ: Ο ΑΓΙΟΣ ...
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΔΗΓΩΝ-ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΕΛΤΑ: Ο ΑΓΙΟΣ ... from 1.bp.blogspot.com
Ο άγιος χριστόφορος ο μεγαλομάρτυρας. Χριστέ μου, πλαστουργέ μου, κυβερνήτα της ζωής των ανθρώπων! Πήρε λοιπόν ο άγιος χριστόφορος ένα μεγάλο ξύλο, έκαμε το σταυρό του και μπήκε στο ποτάμι. Εύχομαι ο άγιος χριστόφορος, προστάτης των οδηγών και των οδοιπόρων, να είναι πάντα κοντά και σε εσάς. ''΄αγιος χριστόφορος'' iερός ναός ο νέος μεγάλος ναός του αγίου χριστοφόρου στο αγρίνιο αγιοσ χριστοφοροσ.προστατησ οδηγων και πολιουχοσ. Συμπεριλαμβάνει καὶ ψηφιακὸ δίσκο cd, γιὰ νὰ ἀκοῦμε τὸ βιβλίο στὸ αὐτοκίνητο. Ένας από αυτούς υπήρξε ο άγιος χριστόφορος, ο οποίος αξιώθηκε της τιμής του μεγαλομάρτυρα. Καταγόταν από κάποια άγνωστη σε μας ημιβάρβαρη φυλή και το όνομά του ήταν ρεμπρόβος, που σημαίνει απόβλητος η μνήμη του εορτάζεται στις 9 μαΐου και θεωρείται ο προστάτης των οδηγών.

Εύχομαι ο άγιος χριστόφορος, προστάτης των οδηγών και των οδοιπόρων, να είναι πάντα κοντά και σε εσάς.

Στη διάρκεια ενός πολέμου συνελήφθη αιχμάλωτος μαζί με άλλους στρατιώτες και μεταφέρθηκε στην αντιόχεια όπου βαπτίστηκε από τον εκεί επίσκοπο, ιερομάρτυρα βαβύλα. Xοροστάτησε ο μητροπολίτης μαρωνείας και κομοτηνής κ.κ. Ο άγιος χριστόφορος λεγόταν κυνοπρόσωπος κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, όπως γράφει ο άγιος νικόδημος ο αγιορείτης, να απεικονισθεί από μερικούς αμαθείς ζωγράφους με μορφή σκύλου, ενώ η λέξη κυνοπρόσωπος σήμαινε ότι το πρόσωπο του αγίου χριστοφόρου ήταν άγριο, άσχημο και άμορφο. Πανηγυρικός εσπερινός πραγματοποιήθηκε στην ιερά μονή αγίου χριστόφορου κομοτηνής το απόγευμα του σαββάτου 08/05. Χριστέ μου, πλαστουργέ μου, κυβερνήτα της ζωής των ανθρώπων! Ένας από αυτούς υπήρξε ο άγιος χριστόφορος, ο οποίος αξιώθηκε της τιμής του μεγαλομάρτυρα. Όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, έτσι και φέτος, γιόρτασε το εκκλησάκι του αγίου χριστοφόρου στο σοφικό του δήμου κορινθίων με ιδιαίτερη λαμπρότητα τον προστάτη. Αγιοσ χριστοφοροσ μικρησ διαστασησ 9x6cm. Ο άγιος μεγαλομάρτυρας χριστόφορος (ή χριστοφόρος, όπως είναι πιο ορθό) καταγόταν από βάρβαρη φυλή και ονομαζόταν ρεμπρόβος. Γιατι ονομαστηκε ετσι και γιατι θεωρειται προστατησ των οδηγων Ο μύθος αναφέρει ότι περνούσε τους οδοιπόρους από τον χείμαρρο, αφού δεν υπήρχε γέφυρα και έτσι έγινε προστάτης τους. Συμπεριλαμβάνει καὶ ψηφιακὸ δίσκο cd, γιὰ νὰ ἀκοῦμε τὸ βιβλίο στὸ αὐτοκίνητο. Ο προστάτης αγιοσ των οδηγών.

Ο μύθος αναφέρει ότι περνούσε τους οδοιπόρους από τον χείμαρρο, αφού δεν υπήρχε γέφυρα και έτσι έγινε προστάτης τους. Στην ορθοδοξη αγιογραφια απεικονιζεται να μεταφερει στουσ ωμουσ του τον ιησου χριστο,εξ αφορμησ αυτου θεωρειτε ο προστατησ των οδηγων. Πήρε λοιπόν ο άγιος χριστόφορος ένα μεγάλο ξύλο, έκαμε το σταυρό του και μπήκε στο ποτάμι. Εξ αφορμής ίσως της παραδόσεως αυτής θεωρείται προστάτης των οδηγών. Ήταν γιγαντόσωμος αλλά όμως και πολύ άσχημος.

Η Σκέπη του Παππού - Αγίου Θεράποντα : ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Ο ...
Η Σκέπη του Παππού - Αγίου Θεράποντα : ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Ο ... from 3.bp.blogspot.com
Χριστέ μου, πλαστουργέ μου, κυβερνήτα της ζωής των ανθρώπων! ''΄αγιος χριστόφορος'' iερός ναός ο νέος μεγάλος ναός του αγίου χριστοφόρου στο αγρίνιο αγιοσ χριστοφοροσ.προστατησ οδηγων και πολιουχοσ. Γεννήθηκε από μια φυλή ανθρωποφάγων. Ο άγιος χριστοφόρος παρουσιάζεται σε εικόνες με μορφή γίγαντα να περνά τον χριστό ως μικρό παιδί στους ώμους του, από την μία όχθη ενός χειμάρρου στην άλλη. Η παράδοση λέει πως έζησε και μαρτύρησε στα χρόνια του ρωμαίου αυτοκράτορα δεκίου κατά την παράδοση του ελληνικού λαού ο άγιος χριστοφόρος θεωρείται προστάτης των χωραφιών και των. Εξαιρετική τιμή αποδίδει η πόλη του αγρινίου στο πρόσωπό του, η οποία τον έχει ως προστάτη και ο άγιος χριστοφόρος είναι προστάτης των μεταφορών, των ταξιδιωτών, των αυτοκινητιστών, των αεροπόρων, των οδηγών. Ο άγιος χριστοφόρος γεννήθηκε περί το 200 μ.χ. Ὁ πρῶτος εἰκονογραφημένος βίος τοῦ ἁγίου μεγαλομάρτυρος χριστοφόρου, ποὺ εἶναι ὁ ἅγιος προστάτης τῶν ὁδηγῶν καὶ ὅσων ταξιδεύουν.

Στη διάρκεια ενός πολέμου συνελήφθη αιχμάλωτος μαζί με άλλους στρατιώτες και μεταφέρθηκε στην αντιόχεια όπου βαπτίστηκε από τον εκεί επίσκοπο, ιερομάρτυρα βαβύλα.

Ο προστάτης αγιοσ των οδηγών. Επειδή δε μετέφερε τον χριστό ονομάστηκε, κατόπιν όταν βαπτίσθηκε, από ρέπροβος, χριστοφόρος. Ο άγιος χριστόφορος ο μεγαλομάρτυρας, η μνήμη του οποίου τιμάται αύριο 09 μαΐου, καταγόταν από ημιβάρβαρη εξ' αφορμής ίσως του γεγονότος αυτού θεωρείται προστάτης των οδηγών και στο μικρόν ευχολόγιον και συγκεκριμένα στην ακολουθία «επί ευλογήσει νέου. Ο άγιος χριστόφορος λεγόταν κυνοπρόσωπος κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, όπως γράφει ο άγιος νικόδημος ο αγιορείτης, να απεικονισθεί από μερικούς αλλά και από ακρισίες άλλων οδηγών προστάτευσέ με. Ένας από αυτούς υπήρξε ο άγιος χριστόφορος, ο οποίος αξιώθηκε της τιμής του μεγαλομάρτυρα. Όταν το αντιλήφθηκε, βαπτίσθηκε χριστιανός. Συμπεριλαμβάνει καὶ ψηφιακὸ δίσκο cd, γιὰ νὰ ἀκοῦμε τὸ βιβλίο στὸ αὐτοκίνητο. Ο άγιος μεγαλομάρτυρας χριστόφορος (ή χριστοφόρος, όπως είναι πιο ορθό) καταγόταν από βάρβαρη φυλή και ονομαζόταν ρεμπρόβος. Είναι ο προστάτης των αεροπόρων, των οδηγών, των ταξιδιωτών και όλων των επαγγελμάτων, που απαιτούν μεγάλες δυνάμεις. Πήρε λοιπόν ο άγιος χριστόφορος ένα μεγάλο ξύλο, έκαμε το σταυρό του και μπήκε στο ποτάμι. Εξ αφορμής ίσως της παραδόσεως αυτής θεωρείται προστάτης των οδηγών. Στην μνήμη του αγίου χριστοφόρου, του προστάτου των οδηγών και των αυτοκινήτων, τελείται κάθε χρόνο μικρά πανήγυρις στην ενορία μας και στο όμορφο παρεκκλήσι του, που βρίσκεται στην είσοδο της μεγάλης πλατείας του ιερού ναού των αγίων θεοπατόρων ιωακείμ και άννης. Ήταν γιγαντόσωμος αλλά όμως και πολύ άσχημος.

Ο άγιος χριστόφορος λεγόταν κυνοπρόσωπος κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, όπως γράφει ο άγιος νικόδημος ο αγιορείτης, να απεικονισθεί από μερικούς αλλά και από ακρισίες άλλων οδηγών προστάτευσέ με. Κατά τον τότε εναντίον των χριστιανών διωγμό, λίγο μετά την βάπτισή του. Στη διάρκεια ενός πολέμου συνελήφθη αιχμάλωτος μαζί με άλλους στρατιώτες και μεταφέρθηκε στην αντιόχεια όπου βαπτίστηκε από τον εκεί επίσκοπο, ιερομάρτυρα βαβύλα. Πήρε λοιπόν ο άγιος χριστόφορος ένα μεγάλο ξύλο, έκαμε το σταυρό του και μπήκε στο ποτάμι. Εξαιρετική τιμή αποδίδει η πόλη του αγρινίου στο πρόσωπό του, η οποία τον έχει ως προστάτη και ο άγιος χριστοφόρος είναι προστάτης των μεταφορών, των ταξιδιωτών, των αυτοκινητιστών, των αεροπόρων, των οδηγών.

Η Σκέπη του Παππού - Αγίου Θεράποντα : ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Ο ...
Η Σκέπη του Παππού - Αγίου Θεράποντα : ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Ο ... from 3.bp.blogspot.com
Συμπεριλαμβάνει καὶ ψηφιακὸ δίσκο cd, γιὰ νὰ ἀκοῦμε τὸ βιβλίο στὸ αὐτοκίνητο. Ο προστάτης αγιοσ των οδηγών. Στην μνήμη του αγίου χριστοφόρου, του προστάτου των οδηγών και των αυτοκινήτων, τελείται κάθε χρόνο μικρά πανήγυρις στην ενορία μας και στο όμορφο παρεκκλήσι του, που βρίσκεται στην είσοδο της μεγάλης πλατείας του ιερού ναού των αγίων θεοπατόρων ιωακείμ και άννης. Ο άγιος χριστόφορος ο μεγαλομάρτυρας. Στην ορθόδοξη αγιογραφία ο άγιος εικονίζεται να μεταφέρη στον ώμο του τον χριστό και γι' αυτό, σύμφωνα με μια παράδοση, ονομάστηκε και χριστοφόρος. Ανήμερα του αγίου χριστόφορου, προστάτη των οδηγών, ο εφημέριος ο άγιος χριστόφορος. 2,254 likes · 3 talking about this. Ο άγιος μεγαλομάρτυρας χριστόφορος μετέφερε δωρεάν επί τον ώμο του εκείνους που επιθυμούσαν να διέλθουν τον ποταμό.

Στη διάρκεια ενός πολέμου συνελήφθη αιχμάλωτος μαζί με άλλους στρατιώτες και μεταφέρθηκε στην αντιόχεια όπου βαπτίστηκε από τον εκεί επίσκοπο, ιερομάρτυρα βαβύλα.

Ο άγιος χριστόφορος λεγόταν κυνοπρόσωπος κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, όπως γράφει ο άγιος νικόδημος ο αγιορείτης, να απεικονισθεί από μερικούς αμαθείς ζωγράφους με μορφή σκύλου, ενώ η λέξη κυνοπρόσωπος σήμαινε ότι το πρόσωπο του αγίου χριστοφόρου ήταν άγριο, άσχημο και άμορφο. Ο άγιος χριστοφόρος γεννήθηκε περί το 200 μ.χ. Πανηγυρικός εσπερινός πραγματοποιήθηκε στην ιερά μονή αγίου χριστόφορου κομοτηνής το απόγευμα του σαββάτου 08/05. Συμπεριλαμβάνει καὶ ψηφιακὸ δίσκο cd, γιὰ νὰ ἀκοῦμε τὸ βιβλίο στὸ αὐτοκίνητο. Εξ αφορμής ίσως της παραδόσεως αυτής θεωρείται προστάτης των οδηγών. Στη διάρκεια ενός πολέμου συνελήφθη αιχμάλωτος μαζί με άλλους στρατιώτες και μεταφέρθηκε στην αντιόχεια όπου βαπτίστηκε από τον εκεί επίσκοπο, ιερομάρτυρα βαβύλα. Ο άγιος χριστοφόρος παρουσιάζεται σε εικόνες με μορφή γίγαντα να περνά τον χριστό ως μικρό παιδί στους ώμους του, από την μία όχθη ενός χειμάρρου στην άλλη. Η εκκλησία τιμά την μνήμη του αγίου χριστόφορου στις 9 μαΐου και είναι ο προστάτης. Ο άγιος μεγαλομάρτυρας χριστόφορος (ή χριστοφόρος, όπως είναι πιο ορθό) καταγόταν από βάρβαρη φυλή και ονομαζόταν ρεμπρόβος. Γεννήθηκε από μια φυλή ανθρωποφάγων. Ο άγιος μεγαλομάρτυρας χριστόφορος μετέφερε δωρεάν επί τον ώμο του εκείνους που επιθυμούσαν να διέλθουν τον ποταμό. Ποιος ήταν ο προστάτης των φυλακισμένων. Στην μνήμη του αγίου χριστοφόρου, του προστάτου των οδηγών και των αυτοκινήτων, τελείται κάθε χρόνο μικρά πανήγυρις στην ενορία μας και στο όμορφο παρεκκλήσι του, που βρίσκεται στην είσοδο της μεγάλης πλατείας του ιερού ναού των αγίων θεοπατόρων ιωακείμ και άννης.

Ο άγιος μεγαλομάρτυρας χριστόφορος (ή χριστοφόρος, όπως είναι πιο ορθό) καταγόταν από βάρβαρη φυλή και ονομαζόταν ρεμπρόβος αγιοσ χριστοφοροσ. Ο άγιος χριστοφόρος παρουσιάζεται σε εικόνες με μορφή γίγαντα να περνά τον χριστό ως μικρό παιδί στους ώμους του, από την μία όχθη ενός χειμάρρου στην άλλη.

Posting Komentar

Lebih baru Lebih lama

Facebook